Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказание "пробация“, по отношение на 37 – годишна обвиняема от Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил.

Жената се е признала за виновна в това, че е управлявала лек автомобил, като е отказала да й бъде извършена проверка по надлежния ред с техническо средство "Дрегер Драг Тест 5000“, предвиден в Наредба №1 от 2017 година за реда за установяване концентрацията на алкохол в кръвта и / или употребата на наркотични вещества или техните аналози, след като е била наказвана по административен ред за такова деяние, постановено с наказателно постановление на началник сектор "Пътна полиция“ при ОД МВР – Кюстендил, влязло в сила на 17.06.2023 г., и е извършила престъплението при форма на вина пряк умисъл – престъпление по чл. 343б, ал.6 от НК. 

На обвиняемата Ю. И. се налага наказание "пробация“ със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес с продължителност 6 месеца, с периодичност 2 пъти седмично и задължителни срещи с пробационен служител с продължителност 6 месеца. На обвиняемата се налага наказание "лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 9 месеца

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението на РС – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.