Приключи втори етап от ремонтните дейности по облагородяване на най-големия жилищен квартал в Дупница, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница. Вторият етап от ремонтните дейности в най-големия жилищен квартал на Дупница - жк.“Бистрица“ официално бе приключен. На кратка церемония днес бе официалното откриване, на което присъстваха кметът на Общината инж.Методи Чимев, заместниците му Крум Милев и Олга Китанова, изпълнителите от фирмата-изпълнител, надзорите по проекта и граждани.

"Първо искам да благодаря на изпълнителите, че подходиха много сериозно и отговорно и изпълниха обещанието си, че ще приключат по-рано от предвидения срок - месец юни тази година. Благодаря на всички, които бяха ангажирани по проекта, както и на гражданите на квартала за проявеното разбиране по време на ремонтите. След приключването на първия етап от проекта тук по пътната инфраструктура, следващият бе именно свързан с допълнителните дейности свързани по облагородяване на квартала. Има вече прекрасни детски площадки за деца до 3 и до 12 години с много съоръжения, изградени са пешеходни алеи, има кът за настолен спорт, места за отдих, парково обзавеждане, озеленяване...да не изброявам всичко. Взели сме предвид, че озеленяването трябва да се поддържа и идеята ни е за всеки квартал, където сме вече реализирали проект да има екипи, които да поддържат зелената система. Разбира се, надявам се че и самите жители тук на квартала ще оценят направеното и ще го пазят, защото лесно се руши, но трудно се изгражда. Остава ни да реализираме в квартала и изграждането на църковен храм, процедурата за който тече и се надявам в скоро време да се започне и тази реализация", обърна се към присъстващите инж.Чимев.

Заложената прогнозна стойност на проекта бе 1 075 421 лв, като средствата са изцяло безвъзмездни по Оперативна програма "Региони в растеж".