Приключиха строително-монтажни работи на улица "Ж. Петков“ в участъка от пл. "Христо Ботев“ до ул. "Ал. Стамболийски“ в Елхово. С дължина от 411,25 метра, улицата вече е с напълно обновена пътна настилка и тротоарни площи, което значително подобрява инфраструктурата на града и удобствата за жителите. Ремонтът бе финансиран със средства от Министерството на регионалното развитие и благоустройството като част от програмата за капиталови разходи на общината.

Улица "Ж. Петков“ е една от основните пътни артерии на Елхово. След ремонта, пътната настилка е напълно възстановена, като това значително повишава безопасността на автомобилното движение. В рамките на ремонта бяха изградени и нови тротоари, с предвидени места за паркиране. С успешното завършване на ремонта, още един ключов участък от уличната мрежа на Елхово е изцяло обновен.

В града продължават ремонтните дейности, обхващащи улици и междублокови пространства. В момента на ул. "Морава“ се изпълнява основен ремонт, като същевременно се извършва благоустрояване на прилежащите площи между жилищните сгради. Благоустрояването включва изграждане на метална конструкция за навес с капацитет от 36 паркоместа. В допълнение, в зелените пространства ще бъдат обособени зони за отдих с инсталирани беседки и места за сядане.

Основен ремонт се извършва и на ул. "Ангел Вълев“, която представлява важна част от уличната мрежа на град Елхово. Ремонтните дейности ще обхванат цялата улица с дължина от 1337,41 м. Паралелно с това се ремонтират и тротоарите на ул. "Вардар“. Значими подобрения ще бъдат направени и по югоизточния вход на града, който предстои да бъде благоустроен и озеленен. Тези инфраструктурни проекти са част от общите усилия за подобряване на градската среда и повишаване на качеството на живот на жителите.