В район "Изгрев" успешно приключи поредната обработка на тревните площи против кръвосмучещи паразити. Вероятно, това ще бъде и последно пръскане за годината, на базата на виталните цикли на паразитите и наближаващата есен. За това се похвали д-р Делян Георгиев, кмет на столичния район "Изгрев", в личния си Facebook профил.

"Екип на нашата районна администрация, неотлъчно бе заедно със служителите на фирмата изпълнител, за да проследи и контролира процеса. Щателно бяха обработени всички междублокови пространства в трите ни квартала, детските площадки, местата за спорт и игра", написа още той.

По думите му през тази календарна година се наблюдава значително подобрение на ефективността и качеството на обработката. За цялото лято, в администрацията постъпха едва два сигнала за наличие на кърлежи на точно определени места, за разлика от други години. Посочените местоположения, веднага бяха предадени за повторна обработка.

"Комуникацията с фирмата на Столична община, която отговаря за процеса е на добро, колегиално ниво, което вероятно има връзка и с проведените през 2023г. местни избори", допълва той.