В Ямбол завършиха двубоите от Ученическите спортни игри по волейбол – общински етап. Всички срещи бяха изиграни във волейболната зала на спортен комплекс "Тунджа“ (градски стадион), съобщиха от пресцентъра на Община Ямбол.



Игрите са част от Националния спортен календар на Министерство на образованието и науката и се проведоха по правила, утвърдени от министъра на младежта и спорта.



Организацията на общинския етап се осъществи от Община Ямбол и Ученически спортен клуб "Ямбол“.



Отборите бяха разделени в три възрастови групи: момчета и момичета от 5 до 7 клас; юноши и девойки от 8 до 10 клас; юноши и девойки 11 – 12 клас.



При момичетата от първата възрастова група на върха в класирането се нареди отборът на Основно училище "Николай Петрини“, който записа четири победи. На второ място се класира тимът на Природо-математическа гимназия "Атанас Радев“ с три победи и една загуба. Третата позиция зае отборът на Основно училище "Любен Каравелов“ с две победи и две загуби. За най-добър играч при момичетата бе отличена Яница Василева от Основно училище "Николай Петрини“.



В същата възрастова група, но при момчетата, на първо място се класира отново отборът на Основно училище "Николай Петрини“ с две победи. Втората позиция завоюваха спортистите от Обединено училище "Д-р Петър Берон“ с една победа и една загуба, а на трето място се нареди отборът на Средно училище "Свети Климент Охридски“ с две загуби. При момчетата за най-добър играч бе избран Тони Петришки от Основно училище "Николай Петрини“.

Във втора възрастова група /от 8 до 10 клас/ при момичетата първото място спечелиха възпитаничките на Природо-математическа гимназия "Атанас Радев“ с четири победи. На втора позиция се класираха ученичките от Гимназията по строителство "Кольо Фичето“ с три победи и една загуба, а третото място остана за момичетата от Професионалната гимназия по туризъм "Алеко Константинов. Те спечелиха една и загубиха три срещи. За най-добър състезател при момичетата в тази възрастова група бе отличена възпитаничката на Природо-математическа Гимназия "Атанас Радев“ Стефани Господинова.



При момчетата в същата възрастова група на първо място се нареди отборът на Гимназията по строителство "Кольо Фичето“, който победи на финала отбора на Професионална техническа гимназия "Иван Райнов“. Най-добър състезател в тази възрастова група бе отличен Габриел Костов от победителите.



При девойките /11 - 12 клас/ първи се класира отборът на Езикова гимназия "Васил Карагьозов“ с две победи, втори завършиха възпитаничките на Природо-математическа гимназия с една победа и една загуба, а трети остана отборът на Профилирана гимназия "Васил Левски“ с две загуби. Най-добрата състезателка в тази категория беше Румяна Кечерова от Езикова гимназия "Васил Карагьозов“.



При юношите в същата възрастова категория отборът на Гимназия по строителство и архитектура, графика и дизайн "Кольо Фичето“ спечели първото място убедително с четири победи, второто място бе за състезателите на Природо-математическа гимназия "Атанас Радев“, които завършиха надпреварата с 3 победи и една загуба. На третата позиция се нареди отборът на Професионална техническа гимназия "Иван Райнов“, като спечелиха две и загубиха две срещи.