При проведена специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност в селата Памукчии и Стан полицейски служители иззели тютюн без бандерол и дърва за огрев без контролни марки, съобщиха от ОДМВР - Шумен.

При извършена проверка по сигнал, че 45-годишен жител на село Памукчии държи контрабандни стоки, полицейски служители намерили и иззели 3 кг тютюн без акцизен бандерол. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал. 1 от НК. Малко след 10:30 часа вчера в село Памукчии е извършена проверка в имот, обитаван от 23-годишен жител. Установено било, че съхранява дърва за огрев без контролна горска марка.

Около един кубически метър дърва за огрев без необходимите марки и превозен билет са намерени в двор на имот на 42-годишен мъж от село Стан. Иззети са, по двата случая са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 235 ал. 1 от НК.



По време на операцията са проверени 107 моторни превозни средства, 143 лица, между които 9 от активния криминален контингент. Полицейските служители на РУ- Нови пазар са установили 24 административни нарушения. Съставени са 2 акта по Закона за движение по пътищата, наложени са 22 глоби с фиш.