Президентът Румен Радев посрещна днес на Морска гара - Варна първия български военен научноизследователски кораб "Св.св. Кирил и Методий", който посети Антарктида, предаде репортер на "Фокус".

Държавният глава бе посрещнат на порта в морския град от местните първенци - областния управител, кмета на града, депутати от Варненска област, военни от Варненския гарзизон, курсанти от ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" и десетки граждани.

Той разгледа плавателния съд, който в края на миналата година отплава от България, за базата ни на остров Ливингстън на Ледения континент.

Президентът коментира опитът за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев, белязал вчерашния ден. Румен Радев е категоричен, че подобни начини на агресия са недопустими, срещу който и да е гражданин на България. Не пожела да коментира евентуални смени в НСО, докато не бъде завършено разследването. Не пожела да изкаже и мнението си относно горещите политически новини, по съставянето на новия кабинет на страната. Желае Народното събрание и партиите да свършат отговорно своята работа по сформирането на Министерски съвет, което е много належащо, защото България има нужда от изпълнителна власт, особено в частта й за приемането на тъй важния за страната ни бюджет.