Няма абсолютно никакво значение какво говори академик Денков, важно е какво вършат бащата на Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Все по-ясно е на всички, че държавата се управлява задкулисно. Точно заради това и управляващата коалиция не чува гласа на хората. Това заяви в Неделино президентът Румен Радев, предаде репортер на "Фокус“.

Той уточни, че признанието, че е имало среща с Алексей Петров, на която е обсъждана "сглобката“ е признание, че държавата се управлява задкулисно. А когато държавата се управлява задкулисно, тя е слаба и мафията е силна, подчерта Радев. 

"Управляващата коалиция не чува хората, цените растат скандалите се множат, а те се готвят да похитят конституцията, да сменят националния празник, да подчинят политически МВР и службите, за да се окопаят във властта. Това отклонява страната ни от демократичния път на развитие, от самите принципи и норми на правене на европейска политика“, посочи още държавният глава.

По темата за оставката на главният секретар на МВР, той заяви, че уважава мотивите на г-н Тодоров. "Това е поредния достоен професионалист, принуден да напусне от управляващите, които искат да превземат местната власт чрез МВР и да използват службите за тясно партийни, а и дори и лични цели. Виждаме това и с това, което става в момента с парите по Плана за устойчивост и развитие“, добави Радев. На въпрос, как гледа на новата номинация за главен секретар, Радев заяви, че трябва първо се запознае с кадровата справка и предложението на  правителството и тогава ще коментира.  

Той припомни, че по отношение на смяната на националния празник, на Шипка е заявил, че трети март е червената линия на народното търпение. "Ние ще защитим историята, достойнството, бъдещето си от тези посегателства с всички демократични средства и ако се наложи с всенародно допитване“, каза още Румен Радев.

Нели ГЕРГЬОВСКА