В началото на септември отново организират фестивал на хвърчилата край Шабла в местността Малкото море, предаде репортер на "Фокус". Фестивалът е в дните от 1 до 3 септември.

Предфестивалната подготовка ще е в Зеления образователен център в първия ден на събитието. В 18:00 часа е официалното откриване. На следващия ден от 10:00 часа до мръкване е същинската фестивална програма южно от морския фар на нос Шабла. От 10:30 до 12:00 часа ще има изпълнения на детски танцови и музикални състави и артистични формации. Между 11:00 и 12:00 часа организират екскурзия с местен водач – разходка покрай скалните феномени на морското село Тюленово.

След 14:30 часа са изпълненията на рок бандите Пламена Костова и приятели,  15:30 часа - Мери Бойс Бенд и 17:00 часа - ФАРА Бенд.

На 3 септември отново от 10:00 часа до мръкване е вторият фестивален ден в местността Малкото море. Щанд на Зеления образователен център ще осигурява организацията и ще предоставя информационни материали. Празникът ще допълват хубава музика и очаквания за ведър, лекокрил вятър, нежно, галещо слънце, синьо, безкрайно море и разбира се добро настроение.

Жулиета НИКОЛОВА