През последните 24 часа дежурните екипи на РДПБЗН- Шумен са реагирали на осем сигнала за произшествия, съобщиха от ОДМВР. Оказана е техническа помощ за пренасяне на болен мъж от жилището му на ул.“ Вит‘ в града до екип на спешна помощ, на друг болен мъж от Велики Преслав и за пренасяне на болна жена от апартамент на ул.“ Дедеагач“ до линейката.

В обедните часове е погасен пожар в сухи треви и храсти в землището на село Байково. Пожарът, в края на селото е погасен с 1 тон вода и е без материални загуби.

Малко след 13 часа е ликвидиран пожар в изоставен лозов масив между селата Кочово и Осмар. Приет е и сигнал за пожар в къща на ул. "Петко Д. Петков“ в Нови пазар.



В 14:37 часа е приет сигнал за пожар в покрив на къща на ул.“ Симеон Велики“ в село Дибич. Към адреса веднага са насочени два противопожарни екипа. На място огнеборците заварили да гори покривна конструкция на къща с долепени към нея постройки. В пожара, който тръгнал след късо съединение в ел. инсталация в една от пристройките са унищожени около 140 кв. м. покривна конструкция, домашно имущество, мебели, техника, опушени са около 100 кв. м. стени.

Унищожени са 30 кг. семена за посев на люцерна, перфоратор, ъглошлайф, ръчен циркуляр. Спасени от опожаряване са три гради и селскостопанска техника. Пламъците са погасени с помощта на 30 тона вода.

В 23:32 часа е получен сигнал за пожар в стая на къща на ул.“ Калиакра“ във Върбица. На място пристигнал екип на участъка на пожарната в града, който заварил да горят мебели и част от каратаван на къщата. Пламъците са ликвидирани с помощта на 1000 л. вода. Унищожени са мебели, домашно имущество, опушени са около 30 кв.м. стени. Къщата е спасена от опожаряване, пожарът е възникнал след неправилно ползване на отоплителен уред.