През последните 24 часа дежурните екипи на РДПБЗН- Шумен са приели 4 сигнала за възникнали произшествия , съобщиха от ОДМВР. В 13:40 часа е потърсена помощ за пренасяне на болен с ковид 19 мъж от жилището му в Шумен до екип на спешна помощ.

Погасени са пожари в сухи треви по пътя за село Памукчии и в метален контейнер за отпадъци на ул.“ Цар Иван Александър“ в Шумен. Пожарите са без материални загуби.



В 21:19 часа е приет сигнал за пожар в склад за строителни материали на бул.“ Симеон Велики“ в Шумен. На място е насочен екип на РСПБЗН- Шумен. Помощ в гасенето е оказал и втори екип. Огнеборците заварили да стречована върху палети каменна вата. Пламъците са погасени с помощта на 1500 л. вода. Причината за възникване на пожара е в процес на установяване. Спасени от пламъците са две съседни сгради.

В събота срещу неделя дежурните екипи са реагирали на четири сигнала за произшествия.

В 13: 51 часа на 12 февруари е получен сигнал за пожар в лек автомобил близо до разклона за село Градище. На място веднага бил пратен екип на РСПБЗН- Шумен. Огнеборците заварили да гори двигателния отсек на лек автомобил мерцедес. Пламъците са погасени с помощта на 300 л. вода. Причина за пожара е техническа неизправност. Унищожена е ел. инсталация на автомобила , той е спасен от опожаряване.

Погасени са два пожара в сухи треви и храсти в кв. Макак и до разклона в село Енево. Реагирали са и на сигнал за пожар в комин на ул.“ Дебър“ в Шумен. Пожарите са без материални загуби.



В петък огнеборците в Шумен са ликвидирали два пожара. В 17:51 часа на 11 февруари е получен сигнал за пожар в санитарен възел в село Студеница. Към адреса веднага бил насочен екип на РСПБЗН- Шумен. На място огнеборците заварили да гори електрически бойлер в санитарно помещение. Пламъците били погасени с помощта на 200 л. вода. Бойлерът е унищожен, опушени са 4 кв. м. стени, унищожен е окачен таван. Причина за пожара е късо съединение. Спасена от опожаряване е къщата.

В петък е погасен и пожар в сухи треви в село Радко Димитриево. Пламъците са погасени с 1 тон вода. Пожарът, близо до жп прелеза е без материални загуби.