Традиционният конкурс за избор на двойката Млад омбудсман и негов заместник е обявен за открит от Обществения посредник на Община Стара Загора Иванка Сотирова, предаде репортер на "Фокус". Сериозните млади хора, с хъс за интересни преживявания и с повишено внимание към обществено-политическия живот, могат да подават документите си за участие в конкурса още от днес. Крайният срок е до 9 октомври, мястото - бул. "Митрополит Методий Кусев“ 34-А ет. 1, където се намира офисът на обществения посредник, а времето е между 10.00 и 17.00 часа.

Критериите за кандидатстване са посочени в правилника и регламента за "Млад омбудсман“ ТУК.

Самият конкурс за мандат 2024/2025 г. е насрочен за 16 октомври 2024 г., от 17.00 часа в заседателна зала "П. Р. Славейков“ в сградата на Община Стара Загора.

"Бъдете активни млади хора с гражданска позиция, мечтайте и напред по пътя на успеха!“, насърчи младежите Иванка Сотирова.

"До новата двойка млади омбудсмани – това преживяване е невероятно и се случва един път в живота, насладете му се, както направихме ние, и бъдете сигурни, че няма да съжалявате“ - това каза на 15 ноември миналата година при представянето на отчета за своя мандат 2022-2023 г. младият омбудсман Георги Георгиев.