От 14 август започват посещенията на мобилни екипи на ОДМВР-Смолян в община Смолян. Първите три срещи са с жителите на селата Орешец, Влахово и Кокорово. Полицейските екипи ще се срещнат с населението на общо девет села в общината, за да обсъдят проблеми, свързани с работата на полицията. В срещите участват служители от Пътна полиция, Охранителна полиция и секторите "Противодействие на криминалната престъпност“ и "Противодействие на икономическата престъпност“, съобщиха от Областната дирекция на МВР -  Смолян.

Тази инициатива е част от плана на МВР за противодействие на конвенционалната престъпност и е въведена от ръководството на ОДМВР-Смолян. Целта е да се осигури по-активно присъствие на полицейски служители в малките населени места в областта.

Изготвен е и график за приемни дни с началниците на петте районни управления в областта. По време на срещите жителите ще имат възможност да поставят належащи проблеми и да подават сигнали за престъпления или различни нарушения.

При посещенията, заедно с полицейските екипи, ще присъстват и представители на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ (РДПБЗН) в Смолян. Те ще дават актуални препоръки на жителите, свързани с пожарната безопасност, като акцент през месец август ще бъде върху съветите как да се предпазим от горските пожари.

График за срещи през август.

14 август 2024 г.

община Смолян

с. Орешец – 09:45часа

с. Кокорово – 10:30 часа

с. Влахово – 11:30 часа

21 август 2024 г.

община Мадан

с. Галище – 10:00 часа

с. Буково – 11:00 часа

с. Букова поляна – 12:00 часа

28 август 2024 г.

община Баните

с. Рибен дол – 11:30 часа

с. Загражден– 13:00 часа

с. Вълчи дол– 14:15 часа