Подготвят за изграждане нов паркинг в район “Южен", разбра "Фокус". Кметът Атанас Кунчев е пуснал обществена поръчка на стойност близо 284 000 лева с ДДС. Единственият кандидат и съответно спечелил процедурата с пълните 100 точки е фирма “Драгиев и Ко", която е дала оферта за строително-ремонтните работи на стойност 261 579 лева. Срокът на строителството на паркинга е 120 календарни дни

Той ще бъде обособен на ул. “Дрин" и ул. "Райко Жинзифов в кв. “Въстанически". Имотът представлява междублоково пространство със съществуваща детска площадка в южната му част, а от север необлагороден терен /земни маси/ служещ като паркинг. Цялата северна страна на обекта граничи с ул. "Дрин", а цялата западна страна с ул. "Райко Жинзифов".

Според предоставената оферта - Благоустрояване и обособяване на места за местодомуване на леки МПС включва разбиване на стар бетон и бордюри, фрезоване, полагане на основа от трошен камък, полагане на плочи, осигурено е отводняване и осветление. Според проекта на офертата настилката, която ще бъде положена е от асфалтобетон.

Паркоместата ще бъдат 22, като три от тях са за хора с увреждания. В съседство около него има десетки обособени паркоместа на живущи в зоната.