Обмисля се преструктуриране на Езикова гимназия "Васил Карагьозов" в Ямбол, научи "Фокус". Идеята е тя да бъде обединена с Начално училище "Проф. Петър Нойков", с което делят една сграда.

Недоброжелатели в града вече започнаха да прокарват интригата, че се цели закриване на гимназията и асимилирането ѝ до обикновено средно училище. Очаквано, това буди и разнопосочни мнения и коментари сред обществеността в Ямбол. 

"Фокус" се свърза със свои източници от учебните среди в града, които опровергаха теорията за закриване на гимназията или намаляване на авторитета ѝ.

Идеята за обединието на двете учебни заведения обаче е друга и не е нещо непознато за българската образователна система. Обмисля се двете учлища да бъдат трансформирани в специализирано средно училище по примера на 31. СУЧЕМ "Иван Вазов" в София.

В идните дни се очаква избор на нов директор на РУО-Ямбол и предположенията са, че преди това няма да има сериозно движение по темата с Езиковата.

Във връзка с казуса и за да се даде повече светлина, Агенция "Фокус" изпрати въпроси до Община Ямбол и предложение за интервю в Радиоверига "Фокус". Очкаваме обратна връзка от страна на местната власт и при развитие на случая своевременно ще ви информираме.