Снощи около 19,30 часа група деца, които са играели на криеница в казанлъшкото село Розово, са били нападнати от мъж с пушка, научи "Фокус". По думите на едно от децата мъж с кола е започнал да кара след тях, да ги стреля с пушка и да ги заплашва с бухалки.

Други деца от съседната улица са чули изстрелите и са се обадили на полицията. Служители на реда незабавно са пристигнали на място с четири полицейски автомобила, включително и криминална полиция. По непотвърдена информация патроните, с които е стрелял мъжът са намерени. Човекът е оставил колата в храсти и е избягал в посока Казанлък.

Едно от децата сподели, че нападателят се казва Иван, не е ловджия и не е ясно дали има разрешително за пушката. "Започна да вади бухалки от колата и ни накара да се съберем на едно място, за да не стане по-лошо. Разпитва ни на кои сме деца. Каза, че ни познава всички и ни каза "ще видите сега какво ще стане". Наши приятели от долната улица са чули и изстрелите и са извикали полиция. Когато Иван чу сирените остави колата и избяга. Полицаите намериха патрона, взеха личните ни карти и сега не знам какво ще стане. Много се уплашихме да не ни застреля. Всичко стана много бързо", разказа детето.

Към момента се води разследване. От полицията съобщиха за "Фокус", че мъжът е бил намерен в селото и е задържан.