От 28 юли да 8 август миенето на "карета“ продължава в "Лозенец“, предава Sofia24.bg. От Столичния инспекторат съобщиха, че се въвежда временна организация за движение, която започва в неделя на 28 юли и ще продължи по график до 8 август т. г.. Това ще става от 7.30 до 16 часа.

По тези улици, които попадат в каретата, за периода на миене движението, престоят и паркирането на коли ще бъде временно забранен, както ще бъдат закрити зоните за платено паркиране – "синя“ и "зелена“ зона и "служебен абонамент".

Поставени уведомления за извършване на дейностите на входовете на жилищните сгради също ще информират хората и водачите на автомобили. За всеки един от дните на миене на улиците има поставени уведомления на входовете на кооперациите на живущите, както и е дадена подробна информация на страницата на Столичен инспекторат- Графици Миене на карета и в районните администрации. 

Организацията за целта е създадена между фирмите по чистота, Общинска полиция, ЦГМ, Пътна полиция – СДВР, "Софийска вода“ и експлоатационните дружества, работещи на територията на столицата, а контрола по изпълнението осъществява Столичен инспекторат на терен.

Продължава и миенето на улици и булеварди по график в районите на Столичната община.

В неделя на 28 август, екипите ще започнат изпълнение на дейността в карето между бул. "Черни връх“, бул. "Никола Вапцаров“, бул. "Джеймс Баучер“, ул. Любата“ и ул. "Козяк“.

Подробна информация можете да видите ТУК.