С престижни награди се завърнаха от литературно състезание търновски ученици, предаде кореспондент на "Фокус“. Възпитаниците на Гимназията по туризъм "Д-р Васил Берон“ за поредна година се включиха в четвъртото издание на Националния конкурс "Асен Разцветников“, който тази година бе посветен на 150-та годишнина от обесването на Левски.

"Темата "С пламъка на родолюбието" и подтемата "150 години по пътя към безсмъртието на Васил Левски" се оказаха творческо вдъхновение за Пресияна Филипова и Виктория Дойкова от ХIг клас, специалност "Екскурзоводство", обясняват от школото.

В надпреварата са участвали 115 творби.

Стихотворението "Дяконът" на Виктория Дойкова носи заслуженото признание ученичката да бъде наградена в раздел поезия, а пътеписът "С пламъка на родолюбието" на Пресияна Филипова печели високата оценка на шестчленната комисия с председател Станка Бонева от Варна. Членове на журито бяха Ели Видева от Хасково, Цвета Нинкова от София, Миролюб Влахов от Велико Търново, Светлана Гъркова – главен библиотекар в Общинска библиотека Горна Оряховица и Атанас Петров - председател на НЧ "Напредък- 1869" Горна Оряховица.

25 от общо 115 участници получават награди от Националния конкурс "Асен Разцветников", организиран от Община Горна Оряховица, НЧ "Напредък 1869" и Литературен клуб "Асен Разцветников“.

Учителят, подготвил момичетата е преподавателят по български език и литература Цветомира Гонкова.