Пресиян Донев на 4 години бе най-малкият участник в първия етап от есенния дял на кампанията “Движи се и победи". Най-възрастен, според регламента, се оказа Ангел Христов - на 87 години, предаде кореспондент на “Фокус". От Регионалната здравна инспекция в старата столица отчетоха, че в похода на до местността Ксилифор са участвали общо 178 души, в това число и шест семейства.

Включили са се още 122 ученици, преподаватели и родители от шест училища и един център за социални услуги във Велико Търново.

Измерено е кръвното налягане на 53 лица. При шест от тях са установени стойности равни или по-високи от 140/90 мм Hg/стълб.

Емоциите, спортния дух и състезателния хъс на участниците в туристическите щафети, преодоляването на препятствия, риболова, плажния волейбол и други може да видите тук

Организаторите на "Движи се и победи – есен 2024“ канят всички желаещи да преминат и втория маршрут на кампанията, който ще се състои на 5 октомври (събота) до село Арбанаси по обновените 4 туристически лъча, както следва:

• кв. "Асенов" – Дълбок дол – Голямо лако – с. Арбанаси

• кв. "Асенов" – Дълбок дол – манастир "Св. Никола“ – с. Арбанаси

• кв. "Асенов"  – Дълбок дол – местност Ксилифор - Голямо лако – с. Арбанаси

• кв. "Асенов" – местност Ксилифор – телевизионна кула – конна база "Калоян 92“ – с. Арбанаси.

За незапознатите с маршрута ще бъдат осигурени водачи от ТД "Трапезица – 1902“ със сборен пункт – Владишкия мост в 9:00 ч. и 9:30 часа.

Регистрация на преминалите маршрута: в центъра на с. Арбанаси от 9:30 до 14:00 часа.