Официално приключи обновяването на музей "Възраждане и Учредително събрание“ във Велико Търново. Финалът на проекта бе поставен днес с прерязване на лентата и водосвет за здраве, предаде кореспондент на "Фокус“. Очаква се много скоро културната институция да отвори врати и за посетители. В церемонията се включиха зам.-кметът проф. Георги Камарашев, представители на Община Велико Търново, която бе принципал на дейностите, директорът на РИМ – Велико Търново д-р Иван Църов, общественици.

Ремонтът на сградата трябваше да приключи още през април, но непредвидени обстоятелства забавиха проекта.

"Музеят бе реконструиран с над 3,2 млн. лева. 2 385 000 лева са европейските средства, 700 000 лева са през фонда на фондовете, чрез посредника за Северна България и 166 000 лева са собствен принос. Дейностите включваха цялостен ремонт на покрива, реставрация на фасадата и поставяне на нови отоплителна, вентилационна и осветителна система“, уточни директорът д-р Църов.

Реализацията на ремонта на музея е по проект, финансиран по Оперативна програма “Региони в растеж" 2014-2020 г. , а фирмата изпълнител – "Геоплан Кънстракшън" ЕООД - Бургас, която беше избрана с обществена поръчка.