Арестът във Варна се препълни. Блюстителите на реда тикнаха на топло 7 нарушители.

Преди дни, при извършване на полицейски проверки от служители на ОД на МВР – Варна, са спрени за проверка петима мъже на възраст между 19 и 39 години. Установено е, че същите притежавали забранено от закона наркотично вещество, за лична употреба, представляващи марихуана и метамфетамин - видно от направените експертни справки. Образувано са бързи производства, а нарушителите на закона са задържани за срок от 24 часа в ареста.

Вчера, два часа и половина след полунощ, в централната част на града, служители на сектор "Пътна полиция“, са установили, че 18-годишен варненски жител, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол. Водачът е бил спрян за проверка и тестван с дрегер, който е отчел наличие на алкохол над 1,2 промила.

Младежът е дал кръвна проба в лаборатория. Образувано е бързо производство, а нарушителят е задържан за срок от 24 часа.

Друг водач на МПС, беларуски гражданин, е осъмнал в полицейския арест, след като е бил проверен от служителите на реда и наркотестът показал наличие на марихуана и канабис. Спрямо мъжът е образувано досъдебно производство за нарушението, установено в 01.20 часа, вчера.