На 14 октомври в библиотеката се състоя премиера на най-новата книга на Марина Константинова "Невидимият свят“, издателство "Хелиопол“. За изданието говори Драгомил Георгиев, литературен критик, Председател на Сдружението на писателите в Добрич.

Само шест месеца след като излезе последният роман, посветен на Йордан Йовков – "Мълчаливецът“, Константинова представи пред добричка публика поредната си книга, вдъхновена от пътуване до Рила планина през 2022 г., пътешествие по пътя на последователите на Петър Дънов.

Изданието, чийто сюжет събира в едно пътешествие на душата, на духа и на тялото с препратки към недалечното минало, легенди за планината и беседи на Учителя, жанрово се доближава до езотеричната литература.

Настоящата година е най-плодовита в творческо отношение за писателката, която сподели за преживяванията си по време на това пътуване, за контактите си с хора от различни краища на България и света. Марина Константинова зачете началото на книгата и провокира почитателите си за духовно съпреживяване, за среща с божественото и тайнственото на невидидимия свят.

Читателите ни ще имат възможност да прочетат представеното издание, дарено от Константинова на библиотеката.

Предстои да излезе последната книга на авторката за живота и творчеството на големия балетист и балетмайстор, един от основоположниците на българския балет Анастас Петров, роден в Добрич.