От столичния район "Оборище" публикуваха отчета си за изминалата седмица, предаде "Фокус"

Публикуваме текста без редакторска намеса:

1. Започна ремонтът на детската площадка на ул. "Богдан", позната като Хълмчето. Ще бъде подменена цялата настилка, пясъчникът- преместен, съоръженията- реновирани, пейките- подменени и зеленината в цялото пространство- оформена и приведена в подходящ вид. Очакваме от Столична община одобрение за финансиране на проект и СМР за спортната площадка в съседство, която е и опасна за ползващите я младежи.

2. След паркинга до театър "София“, тази седмица освободихме и подстъпа откъм ул. "Знаме“, като бариерата, поставена незаконно от частна фирма, беше премахната и си възстановихме владението на пространството на бул. "Дондуков“ до моста Чавдар. То е отредено за улица – връзка до "Данаил Николаев“ и паркинг в имота, собственост на Столична община. 

Частните парцели са минимална площ, на фона на цялото пространство. В района сме си поставили и изпълняваме задачата да освободим всички незаконно заети общински терени и обекти, за да спре дългогодишното ощетяване на общината и на гражданите на район "Оборище“ и да може последните свободно и регламентирано да ползват общинската собственост по съответното й предназначение.

3. Тази седмица получихме официално и стопанисването на новата модерна тоалетна на пл. "Алексндър Невски“. Така ще можем в бърз порядък да сключим договорите за ползването и поддръжката й, както и за сигурността и отчитане на средствата и ще я предоставим за ползване на гражданиите и гостите на София. Обсъждаме условията и за разполагането на подобни и в парковете на района, за да е по-комфортно на посещаващите ги.

4. Премахнато е опасното болно дърво в 104-та детска градина на ул.“Веслец“, от което се счупи и падна огромен клон, като то ще бъде заменено с подходящо младо дърво. Имахме отново подобен инцидент и в Докторската градина преди три дни. Клонът беше отстранен, а алеята почистена. Но използвам случая да напомня, че чакаме отговор от Столична община на официалното ни писмо– сигнал с искането ни спешно да бъдат предприети мерки за осигуряване на бюджет и организация за редовно подкастряне на короните, за поетапна подмяна на стари или болни дървета с млади под надзор на специалисти.

5. За пореден път беше ремонтирана и пусната за ползване чешмата в Докторската градина, след поредния вандалски акт на счупването й. Моля, тези, които имат нужда от красиви чучури, да позвънят в районната администрация- ще им дадем координати на фирмата- продавач, не са скъпи и ги има, недейте да чупите повече поставените от нас- те са за вас!

6. И понеже работата на местната власт не се изчерпва само с материални придобивки, а тя е нормално да работи за гражданите си - да имат хубави повод се опознаят, да общуват помежду си, да бъде възпитавано най-младото поколение в спортен дух, отборност и стремеж към победа, а и да се забавляваме в свободното си време, използвам случая да напомня, че на 22 август от 17,30 до 20,30 часа организираме "Детска олимпиада в парка Заимов“- много позабравени и нови игри, в които може да се включват всякакви възрасти. Ще ви очакваме, въоръжени с добро настроение.