Прекратиха блокадата на АМ "Струма“, съобщи за "Фокус“ Йорданка Германова от КТ "Подкрепа“ – Дупница. Та посочи, че след гласуване в Народното събрание на сключеното вчера споразумение, протестиращите се оттеглят от протеста на аутобана.

Новината за положителното гласуване на споразумението от страна на депутатите беше съобщено по мегафон пред протестиращите на пътен възел "Дупница – Юг“, които я приеха с ръкопляскания.

Беше посочено, че протестът е дал резултат. "Надявам се всички, които се борихме през тези седем дни, да сме допринесли за развитието на целия регион. Това дава бъдещето на региона. Благодарим на политиците, гласували за това нещо, дали шанс тези региони да не се обезлюдяват, да няма безработица, да има жизнен стандарт – съпоставим с останалите региони“, се каза на блокадата. Беше отправена благодарност към всички протестиращи, които не са се уплашили и са били на протеста.

Хората заявиха, че електроенергията, която се произвежда от ТЕЦ – "Бобов дол“ не е най-скъпата. Централата е на свободния пазар и работи, издържа се и има бъдеще. "Това, което е създадено от нашите родители, това което е направено и съхранено във времето – искаме да го запазим, да го предадем и на бъдещето поколение. Знаем, че въглищата не са безконечни. Казваме на тези, които ни упрекват, че сме замърсителите на държавата – ние също искаме нашите деца да живеят в чиста природа. Централата е една от първите, които не само има проекти, но де факто е започнала да изгражда зелената сделка“, казаха още протестиращите.