"Незрящ масажист се надява някой да му подаде ръка и да го наеме на работа“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . 19-годишният свищовлия Дилян Петров е твърдо решен да изпълни с колорит сивия си свят, присъщ на хората, лишени от възможността да виждат. Макар да е незрящ, младият мъж има амбиции и цели в живота, за които физическият дефицит не е фактор. Той е завършил обучение за масажисти и има диплома, която се признава у нас и в чужбина … Повече от историята му ще намерите във вестника.



"КАТ ограничи със самоделен знак до 10 км/ч скоростта в Хаинбоаз и сложи камера“ е друго заглавие от първа страница. Пътен знак, нарисуван на ръка, с който скоростта на автомобилите се ограничава до 10 км/ч, е поставен от пътните полицаи на изхода на град Килифарево на главния път Свиленград – Русе в Хаинбоаз … Как реагираха шофьорите прочетете в "Борба“.



В изданието е поместено и интервю със зам.-кмета на Велико Търново проф. Георги Камарашев, който заявява "Екоминистерството е компетентен орган по въпросите за "Кроношпан“.



"Връщат всички ученици в клас от понеделник“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Учебните заведения на територията на област В. Търново възстановяват присъственото си обучение от понеделник 21 февруари. Това стана ясно на заседание на работната група към Областния щаб за борба с коронавируса, председателствана от зам.-областния управител Огнян Стоянов. Ако тенденцията за спад на заболеваемостта от коронависурната инфекция продължи, онлайн занятията ще бъдат преустановени, а кога ще бъде взето окончателното решение вижте в ежедневника.



"Великотърновка ще се бори за сърцето на гребеца Виктор Стоянов в "Ергенът“ “ е друга новина от днес. Великотърновката Зорница Господинова ще е една от 22-те ослепителни красавици, които ще участват в най-дългоочакваното романтично приключение в родния ефир – "Ергенът“. Шоуто ще направи своята премиера на 19 февруари от 20 часа по bTV, а повече за него и за самата Зорница можете да откриете в "Янтра ДНЕС“.



Броят разказва и защо НИМХ се готви за протест.