"Четири десетилетия само идейни проекти без конкретика за Присовските завои, поредният струва 450 хил. лв.“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Поредният идеен проект за един от най-опасните пътни участъци в страната – Присовските завои ще струва на данъкоплатците 450 хил. лв., стана ясно в петък. Ако бъде одобрен, следва работно проектиране и после същинското изпълнение … Кога реално може да стартира то и дали изобщо ще се случи? Отговорите на тези и още интересни въпроси потърсете във вестника.



"Общинар N1 на болярския град настоява за 68 450 лева в бюджета за обезопасяване движението около учебните заведения“ е друго заглавие от първа страница. Действащото законодателство възлага на държавата и Общината задължение за осигуряване на здравеопазване, образование и други социални дейности, заяви председателят на Общинския съвет във Велико Търново и председател на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС) Венцислав Спирдонов … Как Община Велико Търново се справя с тези задачи вижте в "Борба“.



Друга статия от днес ни разказва защо на Трифон Зарезан се прие вино от менче.



"С 1 млрд. лв. ще бъдат закупени нови влакове, седем мотриси ще са на два етажа“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Близо 1 млрд. лв. са предвидените средства в новия вариант на Плана за възстановяване и развитие в сектор "Транспорт“, с които ще бъде подменен подвижният състав на БДЖ. Това заяви във Велико Търново заместник-министърът на транспорта инж. Илия Илиев. С европейските средства се предвижда да бъдат закупени седем двуетажни мотриси … Какво още включва плана за развитие прочетете в ежедневника.



"Майката на Трифон: "Дано гледа отнякъде и да ни прощава…“ е друга новина от страниците днес. С панихида и заупокойна молитва, отслужена от отец Славчо, и детски футболен турнир Велико Търново почете паметта на "железния“ защитник Трифон Иванов. Днес се навършват 6 години от преждевременната кончина на един от най-обичаните български футболисти … Как премина церемонията научете от "Янтра ДНЕС“.



Материал от страница втора разказва за чужди инвеститори, които имат интерес към летището в Горна Оряховица.