"Над 1,6 тона разделно събрани отпадъци минаха през кантара на екоплощадката само за 20 дни“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . От 31 януари, когато екоплощадката в кв. "Чолаковци“ заработи, великотърновци са предали 834 кг. хартия, 99 кг пластмаса и 696 кг стъкло. И всичко това е минало през кантар за двайсетина дни … Какво още са изхвърлили търновци и как работи площадката прочетете във вестника.



"Биляна Дудова спечели спора с Тайбе Юсеин на "Дан Колов – Никола Петров“ е друго заглавие от първа страница. Дебютантът на международния тепих Рамазан Рамазанов донесе сребърен медал на България и Велико Търново от международния турнир по борба "Дан Колов – Никола Петров“, който се проведе в Двореца на културата и спорта "Васи Левски“ … Подробности за състезанието и участниците в него ще откриете в "Борба“.



В изданието е поместен и материал, който разказва за деца и пенсионери от Ресен, които продават мартеници в подкрепа на бездомно семейство.



"Строители и шофьори сред най-търсените кадри“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Работниците в добивната и преработващата промишленост, строителството и транспорта са сред най-търсените професии от бизнеса в региона. Това отчитат от Дирекция "Бюро по труда“ – В. Търново. Фирмите търсят да наемат също лица в сферата на персоналните услуги, работници в промишлеността, персонал за грижи за хора, работници по производството на храни и облекло … Каква е картината на пазара на труда в региона вижте в ежедневника.



"Продължава да се руши подпорната стена край Старата болница“ е друга новина от днес. Подпорната стена край Стара болница във В. Търново продължава да се руши, а единствените действия към момента са поставянето на сигнална лента. Това обаче не може да спре свличането на камъните, част от които са на пътното платно. По темата е внесено и питане от общинския съветник Валерия Дончева към кмета Даниел Панов … Какво прави Общината за проблема прочетете в "Янтра ДНЕС“.



Спортната хроника пише "Етър“ излезе на първо място.