"С 1,8 млн. подменят старите контейнери във Велико Търново“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Нови, херметизирани контейнери, които се отварят с педал, без да бъдат докосвани, постепенно заменят старите съдове, тип "бобър“ във Велико Търново. Първите вече са поставени в кв. "Колю Фичето“. Инвестицията е на новия концесионер по чистотата "Нелсен Чистота“, информираха от кметството … Какви са предимствата на новите контейнери прочетете във вестника.



"Хотел в болярския град фалира заради онлайн обучение, продават го на търг“ е друго заглавие от първа страница. Хотел. в който отсядат основно студенти, се продава на търг с начална цена от 166 560 лв. във Велико Търново. Това е поредният бизнес имот, който фалира вследствие на здравната криза и е изваден на тезгяха от частен съдебен изпълнител … Къде се намира имотът и какво доведе до фалита? Отговорите потърсете в "Борба“.



Друг материал от днес ни представя стожерът на местната власт във В. Търново Мина Илиева, която 23 години е истинският стопанин на Общината.



"Отново търсят изпълнител за единия буферен паркинг“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". След като в края на декември м.г. Община В. Търново и фирма "Мистрал 7“ прекратиха договора за изграждане на буферния паркинг в района на Сержантското училище, сега отново се търси изпълнител на обекта. Вчера от кметството обявиха нова обществена поръчка, а прогнозната стойност е в размер на 767 434 лв. без ДДС … На какви условия трябва да отговарят кандидатите, за да спечелят научете от вестника.



"Темата за бившата гимназия в Дебелец влиза в местния парламент“ е друга новина от днес, а от кого е внесено питането и какво всъщност съдържа може да разберете от страница втора на "Янтра ДНЕС“.



Добрата новина от днес ни разказва как търновци успяха да съберат 1650,70 лв. в помощ на Стивън Бориславов, а пета страница пише за житния режим на Петър Дънов, който специалистите определят като пролетно пречистване и обновяване.