"Eкоинспекцията спря завода за 420 млн. евро на Румен Гайтански - Вълка“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Новият директор на РИОСВ – Велико Търново, Мая Радева изисква Експертният екологичен съвет повторно да разгледа Доклада за оценка на въздействието върху околната среда (ДОВОС) на инвестиционното предложение на "Петургия“ ООД за изграждане на завод за каменна вата в село Върбовка … Какви са причините, подробности от последното становище на екоинспекторите и всичко за "сагата“ ще намерите във вестника.



"Експерти от Минно-геоложкия университет спешно обследват пропадаща сграда на Стопанска академия в Свищов“ е друго заглавие от първа страница. Екип от Минно-геоложкия университет пристига до дни, за да обследва терена под пропадаща сграда на Стопанска академия "Д. А. Ценов“ в Свищов. Свлачище и подпочвени води подкопават основите на постройката, получава се улягане и в градеца са зейнали огромни цепнатини … Опасна ли е сградата и планира ли се ремонт, прочетете в "Борба“.



В днешния брой е поместено и интервю с новия заместник-кмет на Велико Търново Нейко Генчев, който заявява "Нямам магическа пръчка, но имам идеи“.



"В. Търново няма да пести от уличното осветление“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Община В. Търново няма да пести пари от уличното осветление и предстои нормализиране на графика за пускане на лампите. Това заявиха от местната администрация по повод многото сигнали и коментари в социалната мрежа за липсата на осветление в различни части на града във времето, когато хората се прибират от работа. На тъмно останаха дори участъци от центъра на старата столица … Какво решение на проблема планира местната администрация научете от ежедневника.



"Екоинсоекцията спря проекта за завода за каменна вата край село Върбовка“ е друга новина от страниците днес. Директорът на РИОСВ – Велико Търново изисква Експертният екологичен съвет повторно да разгледа Доклада за оценка за въздействието върху околната среда (ДОВОС) на инвестиционното предложение за изграждане на завод за каменна вата и инсталация за изгаряне на битови отпадъци край Върбовка. То бе входирано от фирма “Петрургия", собственост на Румен Гайтански-Юнг … Ще има ли завод вижте в "Янтра ДНЕС“.



Страница пета разказва за последния човек, роден в Полски Сеновец, който написа книга за селото.