"Старата столица пак на светло, отмениха режима на уличното осветление“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . От 9 февруари Велико Търново започна поетапното възстановяване на нормалната работа на уличното осветление. В целия град то ще се включва в 18:00 часа вечерта, а не с час по-късно, както бе през последните дни, обяви кметът Даниел Панов. Добрата новина идва след договорката между Националното сдружение на общините, което търновският градоначалник оглавява и Вицепремиера и Министър на финансите Асен Василев … Как премина срещата прочетете във вестника.



"На 70 години: Главен архитект, проектант и с грижа за старините, арх. Румяна Брайнова е допринесла много за облика на старата столица“ е друго заглавие от първа страница. На 9 февруари 70-ия си юбилей празнува една от най-видните архитекти на Велико Търново Румяна Брайнова. Главен архитект на старата столица и носител на Наградата "Велико Търново“ за 2019 г., през целия си творчески път тя винаги е подхождала отговорно към професията си и с грижа за опазване на културното ни наследство … Коя е арх. Брайнова и повече за нейната работа ще намерите в "Борба“.



Днешният брой ни представя и Чакъра Хайдутин от Арбанаси, който реставрира старинни часовници и резбова дървени мебели с тесла.



"Бум на заявките за сватби на 22.02.2022“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Седем двойки са направили заявка за сключването на брак на 22.02.2022 г. Това съобщиха за "Янтра ДНЕС“ от общинското дружество "Обредни дейности“ – В. Търново. Въпреки че се пада делничен ден, съвкупността от еднакви цифри традиционно се радва на голям интерес от страна на влюбените двойки. Историята показва много примери на бум на сватбите на такива дни с повтарящите се цифри … Каква е причината научете от ежедневника.



"Баба от Самоводене е влогър с близо 12 000 последователи“ е друга новина от страниците днес. Виолета Чонева от Самоводене е на близо 60-годишна възраст, но това не й пречи да е популярен влогът в интернет платформата YouTube. Там тя е известна като баба Веселка и има няколко канала, като най-популярният от тях Vesselka Mega Star, Който има почти 12 хил. последователя. За няколко годишното си съществуване видиата й в него имат над 850 хил. гледания … Повече за Баба Веселка ще откриете в "Янтра ДНЕС“.



Страница трета разказва как СУ "Емилиян Станев“ ще отбележи 40 години от създаването си.