"Фотограф на Google установи, че мечът от паметника "Асеневци“ се накланя“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Великотърновският фотограф Генчо Петков е открил отклонение и наклон от вертикалната права при меча на паметника "Асеневци“ във Велико Търново, който е един от градските символи … Дали отговорните институции са сезирани за проблема и обмисля ли се решение? Повече по темата ще намерите във вестника.



"Позволиха изграждането на 34 фотоволтаични централи в Горна Оряховица само за година“ е друго заглавие от първа страница. 137 строителни разрешения са издадени през изминалата година от Община горна Оряховица. За сравнение през 2020 г. те са били 112, информират от местното кметство. През 2021 г. най-много строителни разрешения – 34 са издадени за изграждане на фотоволтаични електроцентрали … Кой е най-големият и къде ще се намира разберете от "Борба“.



Друг материал разказва за рицарски род от Швейцария, който намира пристан във Велико Търново.



"Заплатите в региона са сред най-ниските в страната“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". В област В. Търново работодателите плащат едни от най-ниските заплати, които са доста под средните за страната. По данни на Националния статистически институт миналата година областта "падна“ до 19-о място по размер на работната заплата, което ни нареди дори след области като Добрич, Монтана, Ловеч и Ямбол … Какво показва статистиката, колко е средната заплата в региона, кои са най-ниско платените професии и от какви кадри има нужда? Отговорите потърсете в ежедневника.



"Вечер на Марин Бодаков в Хуманитарна гимназия“ пише още първа страница. Вечер, посветена на изтъкнатия български поет, журналист, литературен критик и университетски преподавател Марин Бодаков организират във Велико Търново. Официално представена ще бъде и книгата му "Още не е загинала… Разговори на Марин Бодаков с полски интелектуалци“ … Кога и къде ще се случи тя научете от "Янтра ДНЕС“.



На страница пета има голям материал, посветен на Трифон, който вкарва два гола на "Барса“ и печели на бас BMW-то на Стоичков.