"Екопроектът на Велико Търново "Моята градинка“ с десето, юбилейно издание“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Юбилейно, десето издание на екопроекта "Моята градинка“ обявява Община Велико Търново. И през 2022 г. жителите на старата столица ще могат да преобразят пространствата край жилищните сгради в красиви кътове със зеленина и цветя. Посадъчният материал ще бъде осигурен безплатно … Кой и как може да участва вижте във вестника.



"Председателят на АБВ Румен Петков: "Държавата има бюджет до края на февруари“ е друго заглавие от първа страница. Държавата ще има бюджет до края на февруари. От 1 март ще бъдат въведени мерки, които да облекчат сметките за ток и газ на първостепенните социални заведения, като общини, учебни и здравни заведения, църкви, манастири и др. Те предвиждат тези обществени институции да излязат на регулирания пазар, както и да бъде намалена ставката на ДДС за ток и газ, но за определен срок. Това обяви във Велико Търново депутатът от БСП Владимир Маринов … Какво още казаха той и председателят на АБВ Румен Петков в града научете от "Борба“.



Днешният брой ни представя и статистика за разпространението на COVID-19 в региона.



"Граждани протестираха пред РИОСВ сащу завода за каменна вата“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Десетки жители на община Павликени се събраха на протест пред Регионалната инспекция по околна среда и води във В. Търново. Те се обявиха против инвестиционното намерение за изграждане на завод за каменна вата и инсталация за изгаряне на битови отпадъци край село Върбовка. Протестът започна малко преди заседанието на екологичния експертен съвет, а как премина прочетете в ежедневника.



"ГЕРБ-СДС искат компенсаторен механизъм заради високата цена на електроенергията“ пише още първа страница. ГЕРБ-СДС предлагат държавата да поеме разликата между прогнозната пазарна цена на тока, определена с решение на КЕВР и средномесечната цена за "ден напред". Това заяви във Г. Оряховица народният представител проф. Костадин Ангелов. Предложението ще бъде разгледано на днешното заседание на енергийната комисия ... Колко ще струва подобна компенсация и реална ли е тя научете от "Янтра ДНЕС“.



Страница пета разказва за уникална изложба, която представя спомени от казармения живот.