"Пет пъти по-висока сметка за ток са платили в НВУ "Васил Левски“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Пет пъти по-висока от нормалното е била последната сметка за ток на Националния военен университет, съобщи началникът бригаден генерал Иван Маламов. По думите му годишните сметки за ток и парно ще бъдат с 2,5 на сто по-високи. Добрата новина е, че разходите ще бъдат покрити от държавата … Кзк ще помогне Министерство на отбраната и какво предстои пред НВУ … Отговорите потърсете във вестника.



"Велико Търново потъна в мрак, хората недоволстват“ е друго заглавие от първа страница. След като Община Велико Търново редуцира уличното осветление с цел пестене на електроенергия, много улици потънаха в мрак, което предизвика вълна от недоволство. В социалните групи не спират съобщения за тъмни улици във всички части на града … Повече по темата прочетете в "Борба“.



Статия от днес разказва за търновския хореограф Ани Лалева, която прави група по народни танци само за необвързани



"40% от кандидатите да учат в НВУ отпадат заради проблеми със здравето или неграмотност“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". С около 30% се е увеличил броят на курсантите, приети в НВУ "Васил Левски“ във В. Търново и Факултет "ПВО и КИС“ в Шумен през тази учебна година. Същият прожент кандидати обаче отпадат по медицински причини, което означава, че младото поколение има много заболявания и здравословни проблеми, които не позволяват то да стане част от Българската армия. Малко над 10% от кандидатстващите във висшето военно училище отпадат на приемните изпити поради неграмотност … Повече за тазгодишния прием ще намерите в ежедневника.



"Комисия ще проверява как се укрепва свлачището в Сухиндол“ пише още първа страница. Областният управител Людмила Илиева назначи комисия за проверка на работата по укрепване на свлачището в Сухиндол. Тя е председателствана от заместник областния управител Огнян Стоянов , който е извършил оглед на място на тунелен участък от главен силов канал … На какъв етап е укрепването и какво предстои вижте в "Янтра ДНЕС“.



Страница четвърта разказва за предстояща доброволна акция за почистване на най-големия квартал във Велико Търново.