"Бакалия във В. Търново първа у нас въведе пазаруване на хранителни продукти с биткойни“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Бaкалия в квартал "Акация“ в старата столица предлага пазаруване на хранителни продукти с биткойни. Модерното плащане става подобно на използването на ПОС терминал, но с разликата, че сумата се натрупва във виртуалния портфейл на търговския обект … От къде е дошла идеята и как ще се реализира на практика тя? Отговорите потърсете във вестника.



"Самоводчани победиха – екоинспекцията спря кариерата за варовик в селото“ е друго заглавие от първа страница. Край на сагата с изграждането на кариера за добив на варовик в Самоводене. Регионалната инспекция по околната среда и водите във Велико Търново отхвърли инвестиционното намерение за разработване на находището за подземни природни богатства в селото … Какви са причините и подробностите по казуса потърсете в "Борба“.



Друг материал представя решението на Експертния съвет относно завода, който ще гори тонове отпадъци в Павликенско.



"Затягат мерките, предлагат част от учениците да учат онлайн“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Заради постоянно нарастващата заболяемост в региона от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса предлагат на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев въвеждането на нови временни противоепидемични мерки. Въвеждането им следва етапите на Националния оперативен план за справяне с пандемията от Covid-19, одобрен от Министерски съвет. На този етап не се предлага промяна в работното време на заведенията, а какво предлагат експертите прочетете в ежедневника.



"Отсечка от улица "Любен Каравелов“ става двупосочна“ пише още първа страница. Част от ул. "Любен Каравелов“ ще бъде пусната временно за двупосочно движение, съобщиха от Община В. Търново. Става въпрос за участъка от ЦБА на пазара до края на улицата и връзката й с ул. "Тодор Балина“. Целта е да се облекчи трафика в центъра на града докато текат ремонтните дейности по подмяна на ВиК мрежата по бул. "България“ … Подробности около новата организация на движение в града ще намерите в "Янтра ДНЕС“.



"52-то издание на Рали "България“ може да стартира от В. Търново“ е заглавие от спортната хроника.