"След протест Общинският съвет в Павликени стопира инсталацията за изгарянето на отпадъци“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Около 400 души излязоха на протест в четвъртък пред сградата на Община Павликени. Гражданското недоволство бе срещу изграждането на завод за производство на каменна вата в с. Върбовка, който да използва като енергоизточник горенето на боклуци. Най-общо опасенията на хората, които ги изкараха навън, бяха за чистотата на въздуха и водите, които и без това са дефицит в този край … Повече за протеста ще откриете във вестника.



"Медицинско чудо: Спасиха горнооряховчанка, изпила близо половин литър антифриз“ е друго заглавие от първа страница. 38-годишна жена от Горна Оряховица оцеля, след като изпила смъртоносен коктейл от 400 мл. антифриз и антидепресанти, научи "Борба“. Тя опитала да се отрови в петък, в резултат на което изпаднала в кома и в състояние, несъвместимо с живота. Докарана е от близките си в амбулаторията на филиала за Спешна помощ в железничарския град, където попаднала на д-р Мирослав Йорданов … Как е помогнал медикът прочетете в "Борба“.



"Велико Търново влезе в етап 3 на Националния план за овладяване на пандемията, готвят затягане на мерките“, пише здравната хроника.



"25 имота продава Община В. Търново“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". 25 общински нежилищни имота са включени в годишния план за приватизация на Община В. Търново за 2022 г. Програмата беше одобрена на заседанието на местния парламент миналта седмица. В нея са включени поземлен имот от 19 695 кв.м., намиращ се в местността Сухи чеир заедно с построените в него шест сгради. Исканата цена за имота е 309 170 лв. … Какво друго е обявила за продажба местната администрация разберете от ежедневника.



"Продължаваме промяната: Монополът на главните архитекти трябва да бъде разбит“ пише още първа страница. Монополът на главните архитекти в общините трябва да бъде разбит. Въпросът, свързан с тяхната работа, е бил един от основните, поставен по време на приемните на депутатите от "Продължаваме промяната“ Настимир Ананиев, арх. Йордан Терзийски и Димитър Ташев, които са част от комисията по регионално развитие, благоустройство и местно самоуправление в Народното събрание … От какво още се вълнуват жителите на областта научете от "Янтра ДНЕС“.



Изданието разказва и как старата столица се преклони пред Стефан Стамболов.