"Японски туристи идват в Джулюница заради къщата на Котоошу“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Къщата на Котоошу в Джулюница изненадващо се оказа един от неформалните туристически обекти в нашата област. Според търновските туроператори първото, от което се интересуват японските индивидуални туристи, попаднали в старопрестолния град, е да посетят родната къща на Калоян Махлянов … От какво точно се интересуват японските туристи научете от вестника.



"Надлезът за 1,3 млн. над трафика София – Варна трябва да е готов до 20 април“ е друго заглавие от първа страница. След близо 10-годишно забавяне жителите и гостите на Велико Търново най-накрая дочакаха изграждането на надлез над националния трафик, който поема местната ул. "Магистрална“. Първият проект за пешеходното съоръжение е още от 2012-а, но така и не бе реализиран. Така се стигна до 2020-а, когато от кметството осигуриха средства в размер на 1,3 млн. по Оперативна програма "Региони в растеж“ … Кога съоръжението ще е готово прочетете в "Борба“.



Изданието разказва и за бивша възпитаничка на Хуманитарна гимназия, която работи за модернизирането в БДЖ.



"След Covid-19 болниците пред ново изпитание – сметките за ток“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". След поредната вълна на Covid-19 болниците са изправени пред ново предизвикателство – сметките за ток, които са в пъти по-високи в сравнение с миналата година. Общинската болница в Павликени е получила за декември фактура на стойност 44 000 лв., докато година по-рано са платили около 19 000 лв. … Ситуацията е сходна и в другите лечебни заведения в региона, а как те ще се справят с нея прочетете в ежедневника.



"Жители на Драганово се обединяват в помощ на семейство, изгубило дома си при пожар“ пише още първа страница. Жители на горнооряховското село Драганово се обединяват в помощ на семейство, загубило дома си при пожар. Огънят лумнал около 05,00 ч. на 25 януари в оранжерията на Георги Томов, след което бързо обхваща и къщата, изпепелявайки цялата покъщнина. В момента мъжът е приютен от съсед … Подробности за дарителската акция и как можете да я подкрепите ще намерите в "Янтра ДНЕС“.



Страница пета пише "Етър“ започва да инвестира в обучение на треньорите от школата“.