"В община Горна Оряховица въвеждат режим на тока“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Община Горна Оряховица е първата в региона, която въвежда режим на тока. Пакет от мерки за намаляване на потреблението на еленергия заради скъпия ток предприема кметството. Причината е драстичното увеличение на цената на електроенергията … Какво още ще направи местната администрация, за да намали разходите си прочетете във вестника.



"Спряха строежа на буферния паркинг за туристи в Сержантското училище“ е друго заглавие от първа страница. Община Велико Търново и фирма "Мистрал 7“ са прекратили договора за изграждане на буферен паркинг в Сержантското училище по взаимно съгласие. Това е станало след подписано споразумение между двете страни на 21 декември миналата година, а публикуването бе на 19 януари 2022 г., разбра "Борба" … Какви са причините прочетете в изданието.



Друга статия от днес разказва и как Велико Търново отбеляза Бабинден в края на миналата седмица.



"Стартира изграждането на пешеходния надлез над улица "Магистрална“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". От днес стартира дългоочакваното изграждане на пешеходния надлез над улица "Магистрална“ във В. Търново. От местната администрация съобщиха, че вече са приключили съгласувателните процедури с държавните институции, заради които се забави изпълнението на обекта. Изграждането на надлеза е част от мащабния проект за интегрирания градски транпосрт, който Община В. Търново изпълнява по Оперативна програма "Региони в растеж“ 2014-2020 … Повече за новия надлез и другите нововъведения, които предвижда проекта ще намерите в ежедневника.



"Спират нощем осветлението в парковете в Горна Оряховица заради скъпия ток“ пише още първа страница. Заради драстичното увеличение на цената на електроенергията от Община Г. Оряховица обявиха, че предприемат пакет от мерки за намаляване на потреблението на ток. Със заповед на кмета инж. Добромир Добрев всички общински сгради са преминали на един източник на отопление. Заповедта важи до 31 март 2022 г. … От какво друго ще се лиши местната администрация вижте в "Янтра ДНЕС“.



Страница пета разказва за мъж, който изкупува стари музикални инструменти, за да се научи да свири на тях.