"НВУ ще издава съвместни двойни дипломи със Софийския университет“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Националният военен университет "Васил Левски“ пуска четири магистърски и една докторска програма, които нямат аналог за цяла Източна Европа. Те ще стартират от новата учебна година и обхващат студентите, а не курсантите. Програмите се разработват по проект "Модернизация на Национален военен университет "В. Левски“ – гр. Велико Търново, и Софийски университет "Св. Климент Охридски“ – гр. София … Повече за иновацията прочетете във вестника.



"Продават хотели в Арбанаси на космически цени от 2 до 6 млн. евро“ е друго заглавие от първа страница. Собственици на хотели и бизнес имоти в региона масово продават имуществото си. Причина за това е сериозната финансова щета, която здравно-икономическата криза нанесе върху туризма в последните 2 години. В стремежа си обаче да се разделят със сградите за нощувки и помещенията за търговия на удовлетворяваща цена, притежателите им ги обявяват прескъпо ... Какви са цените на имотния пазар научете от "Борба“.



Изданието разказва и за шедьовър на Колю Фичето, който отново се превърна в сметище.



"Питат кмета за състоянието на спирките във В. Търново“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Темата за състоянието на автобусните спирки за пореден път влиза в дневния ред на Великотърновски общински съвет. Питането е от Красин Каракоцев – общински съветник от групата "БСП за България“, АБВ и "Движение 21“. "Това е третото ми питане, свързано със състоянието на автобусните спирки на територията на община В. Търново. На първото през месец януари 2021 г. ми отговорихте, че концесионерът е длъжен да ги стопанисва в добро състояние. В отговора на второто през месец май разбрахме, че е сформирана комисия за оглед на автобусните спирки …“, така започва питането на Каракоцев, а какво още включва то вижда в ежедневника.



"Обучават студенти по уникален за Източна Европа метод“ пише още първа страница. За първи път военен и цивилен университет стартират обучение на студенти по 5 съвместни програми, уникални за Източна Европа. Те са взаимствани от най-добрите европейски висши училища и са разработени и на английски език … Повече по темата ще намерите в "Янтра ДНЕС“.



Страница пета ни представя програмата за предстоящото юбилейно десето издание на Събора на овцевъдите, което ще е по Гергьовден.