"Болярин и британка инвестират в хотел за домашни любимци във Великотърновско“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Търновецът Ивелин Михайлов и приятелката му Бети Спенсър от Великобритания са избрали старопрестолната община за своето първо бизнес начинание. Двойката планира да открие хотел за домашни любимци с капацитет над 50 места … Къде ще се намира той и как ще функционира научете от вестника.



"Наплив за бустерни дози в региона, ваксинационните пунктове работят на пълни обороти“ е друго заглавие от първа страница. Огромен интерес към ваксинирането с трета игла има във Великотърновско. От общо поставените рекордни за региона 1 165 дози за денонощие 875 са били бустерни. 12 562 лица вече са подсилили имунната си защита си срещу коронавируса с реваксинация и притежават т.нар. суперзелен сертификат … Повече от данните на РЗИ ще намерите в "Борба“.



Изданието разказва и за първия буферен паркинг в старата столица, който ще има 145 места за леки коли и автобуси.



"Учениците ще учат присъствено, въпреки растящата заболеваемост“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Ученици от училищата в област Велико Търново няма да преминават към обучение в електронна среда, въпреки повишаващата се заболеваемост от COVID-19. Независимо от това, че в много общини заразените с коронавирус доближават и дори надминават границата от 500 на 100 хил. души население, към момента не се налага прилагането на ротационен принцип или спиране на присъственото обучение … Подробности по темата потърсете в ежедневника.



"Търговец пита как се отдават местата на Коледния базар“ пише още първа страница. Търговец внесе жалба във Великотърновския общински съвет с искане за извършване на проверка за начина, по който се предоставят местата за осъществяване на търговска дейност на Коледния базар от страна на общинското дружество "Царевград Търнов“. Копие от жалбата на "ВТ Трип“, представлявано от Димитър Димитров, е изпратено и до областния управител. В нея той посочва, че въпреки желанието му да наеме четири от къщичките – две за продажба на бургери и пушени дърпани меса и две за баклава, халва и сладкарски изделия, това му е било отказано … Какви са мотивите вижте в "Янтра ДНЕС“.



Страница втора отговаря на въпроса защо "Зелено движение“ са против завода за каменна вата до Върбовка.