"Горнооряховчанка увлече близо 20 хил. жени във фитнес предизвикателство за преобразяване на фигурата“, е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Близо 20 000 жени от цялата страна избраха да променят ежедневието си, за да свалят натрупаните килограми по празници и да се хранят здравословно, с помощта на фитнес инструкторката Стефани Събчева от Горна Оряховица … Как ги е спечелила и повече за предизвикателството прочетете във вестника.



"Предприятия за сушени бутове, бахур, ядки и нови фотоволтаични централи заработват във Великотърновско“, е друго заглавие от първа страница. Здравната криза явно скоро няма да отмине, затова дребни и средни инвеститори от Великотърновска област са решили да реализират своите бизнес идеи, дори да се наложи да поемат съответните рискове. Очаква се те да отворят нови работни места и да раздвижат икономиката в по-малките населени места … Къде и какви ще са те - вижте в "Борба“.



Изданието разказва и помещение, което е било бивше ателие на Георги Костов в ХГ "Борис Денев“, а днес е място за изкуство.



"Започна събирането на местните данъци във Велико Търново“, е водещото заглавие в другия местен вестник - "Янтра Днес". Жителите на Велико Търново и населените места от общината вече могат да заплащат местните данъци и таксата за битови отпадъци за 2022 г. Вноските могат да бъдат направени на две части – до 30 юни и до 31 октомври. Гражданите могат да ползват 5% отстъпка, ако данъците върху сградите и превозните средства бъдат платени в целия им размер до 30 април … Повече за налозите и тяхното плащане потърсете в ежедневника.



"Ученици сурвакаха в институциите във В. Търново за Банго Васил“ пише още първа страница. Ученици от различни училища в област Велико Търново, обединени от ромската организация "Амалипе", сурвакаха за здраве и берекет по случай празника Банго Васил. В старата столица те посетиха няколко държавни институции … Как преминаха визитите - научете от "Янтра Днес“.



Страница пета разказва какъв е срокът, в който личните лекари у нас ще започнат да издават електронни направления за специалист.