"7-8 пъти по-високи сметки за ток за общинските обекти от новата година“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Близо 8 пъти по-високи сметки за ел. енергия очакват обектите под шапката на Община Велико Търново от началото на новата година. На 31 декември изтича старият контракт на кметството за доставчик на ел. енергия, по силата на който учреждения, административни сгради, културни обекти и няколко училища в момента заплащат тока по 89,72 лв. без ДДС за мегаватчас.



"Търновци искат закон за лошия собственик“ е друго заглавие от първа страница. Общо Търновци искат да бъде приет закон за лошия собственик. Като причина за необходимостта от таква законодателна инициатива боляри посочват множеството сгради призраци на територията на Великотърновска област.



Изданието разказва и за млада търновка, която разработва ново поколение лекарства в европейски фармацевтичен гигант.



"Ясновидна вещае много трудна 2022 година“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Ясновидката Соня Щерева от Г. Оряховица, която вече над 30 години притежава гадателски способности и посветила живота си да помага на хората, вещае много трудна година за българския народ. Сложна икономическа и политическа ситуация, пожари, палежи, наводнения и два нови вируса са сред нещата, които предвижда гадателката от железничарския град.



"Ректорът на ВТУ e легитимен, обяви ВАС“ пише още първа страница. Ректорът проф. д-р Христо Бонджолов, ръководството и Студентския съвет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий" са обявени от Върховния административен съд за легитимни. Решението на висшата съдебна инстанция е взето на 8 декември и беше оповестено от ректорското ръководство на 16 декември. Делото, касаещо спора за легитимността на изборите за ректор на ВТУ за мандат 2019-2023 г., продължи повече от 2 години и половина.



В днешния брой е поместена и информация за работата на новия канализационен колектор във Велико Търново.