"295 хил. долара даде БФС за новия стадион във В. Търново, ще е готов до лятото на 2022-ра“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Зa новия тренировъчен стадион във Велико Търново ФИФА и БФС са осигурили 295 хил. долара. Теренът, който ще се разположи в посока изток – запад, се изгражда на мястото на бившата ледена пързалка, точно до Спортен комплекс "Ивайло“.



"232 свлачища застрашават Великотърновска област“ е друго заглавие от първа страница. Общо 232 свлачища са регистрирани на територията на област Велико Търново. 64 от невралгичните обекти са периодично активни и засягат части от регулацията на общо 29 свлачища.



Изданието разказва и за кампания, която събира средства за "Къща за изкуства, култура и занаяти“ в Ксилифор.



"Над 278 млн. лева са влезли в областта за периода 2014-2021 г.“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Проекти за над 278 млн. лв. са реализирани в област Велико Търново за периода 2014-2021 г. Това отчетоха от Областния информационен център в старата столица. Общият брой на сключените договори е 1 202, а на бенефициентите – 926. От средствата по оперативните програми размерът на безвъзмездната финансова помощ е над 227 млн. лв.



"Стягат ремонт на покрива на библиотеката във В. Търново“ пише още първа страница. Община В. търново планира ремонт на покрива на Регионалната библиотека "П. Р. Славейков“. За него са необходими 240 000 лв. като за целта ще кандидатства с проектно предложение по Проект "Красива България“. На 13 септември т.г. Министерство на труда и социалната политика публикува процедура за набиране на проектни предложения, а крайният срок за подаването им е 7 януари 2022 г.



В днешния брой е поместена и информация за поет, който продава своите книги, за да събере пари за лечението на жена си.