"Големите ВиК ремонти на най-разбитите улици във В. Търново се отлагат за догодина“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Планираните големи ВиК ремонти на най-компрометираните улици във Велико Търново – "Козлодуй“, "Димитър Благоев“, "Иван Хаджидимитров“ и "Димитър Рашев“ се отлагат за следващата година, защото обявената обществена поръчка е прекратена.



"Дядо Коледа от Г. Оряховица тръгва на обиколка със зелен сертификат“ е друго заглавие от първа страница. За осма поредна година Дядо Коледа от Горна Оряховица стартира празнична обиколка във Великотърновска област. Той ще раздава отново подаръци за малки и големи с благотворителна цел. За посещенията добрият старец предвидливо се е подготвил.



В изданието е поместено и интервю с инж. Емануил Манолов, кмет на община Павликени, който заявява "Дадох клетва да възродя Павликени – десет години по-късно тя е изпълнена“.



"Туристическите табели във В. Търново са изписани с грешки на английски език“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Информационните табели за туристите във В. Търново са изписани на английски език с граматически грешки. Това става ясно от сигнал на граждани до общинския съветник от "Демократична България – Обединене“ Елена Чамуркова, която е внесла и питане по темата в местния парламент.



"Област Велико Търново е в жълтата зона по заболяемост от Covid-19“ пише още първа страница. Област Велико Търново излезе от червената зона и мина в жълтата, след като заболеваемостта от ковид вече спадна на 247 на 100 000 души. В жълтата зона са още областите Кърджали, Пазарджик, Ямбол, Сливен, Шумен, Силистра и Добрич. Останалите са в червената зона със заболеваемост над 250 на 100 000 души.



Спортната хроника отговаря на въпроса кога ще бъде обявен Спортист N1 за 2021 година.