"71 язовира във Великотърновска област са с висока степен на потенциална опасност“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". На територията на област Велико Търново по регистър има 153 язовира. От тях 71 водоема са класифицирани като първа, висока степен на потенциална опасност. 17 попадат в категорията на втора, значителна степен на потенциална опасност, а 59 язовира са в трета, ниска степен на потенциална опасност.



"Търсят се дарители на храни и дезинфектанти за приюта за бездомни хора в Горна Оряховица“ е друго заглавие от първа страница. Общинският приют в Горна Оряховица за хора, останали без подслон, се нуждае от благодетели. Социалното заведение е изпаднало в затруднение заради инфлацията на основни стоки и услуги и едва успява да осигури храна за трапезата на обитателите си. Надежда за несретниците е фирма дарител, която всеки месец осигурява количества месо за готвене.



Изданието разказва и за свищовлийка, която е избрана за най-добър дигитален маркетолог на България.



"Участник от "Мастър шеф“ ще приготви празнична вечеря за бездомни хора“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Великотърновката Цветелина Томиъм, която участва в последния сезон на "Мастър шеф“, е решила да зарадва с празнична вечеря хората, настанени в приюта за бездомни лица в Г. Оряховица. Желанието и е провокирано от това да зарадва хората, останали без близките и дома си на коледните празници.



"В памет на млад мъж сдружение иска да възстанови баскетболно игрище“ пише втора страница. Сдружение "От сърца за сърца" организира дарителска кампания за събиране на средства за обновяване на баскетболното игрище към училището в село Първомайци. Инициативата е в памет на млад мъж от селото, а зад нея застават неговите родители, близки и приятели. За каузата са необходими 35 000 лв., като досега е събрана само част от сумата.

В днешния брой е поместена и информация за предложението на "Енерго-Про“ за по-скъп ток от догодина.