"НВУ "В. Левски“ в центъра на скандал за плагиатство на министър“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Лют скандал се разрази в петък срещу служебния министър на икономиката д-р Даниела Везиева, след като гръмна новината, че МОН я проверява за плагиатство. Оказа се, че тя е защитила дисертационен труд в Националния военен университет "Васил Левски“ във Велико Търново, а съмненията са, че от 180 стр. дисертация 171 са преписани … Какъв е коментара на научния ръководител на д-р Везиева научете от вестника.



"Обвиниха търновец, че получавал неправомерно пенсия, трябва да връща над 30 000 лева с лихвите“ е друго заглавие от първа страница. Обвиниха търновец, че е получавал неправомерно в продължение на 5 години пенсия. От НОИ заставят 69-годишния Тодор Петков да връща на държавата над 30 000 лева … Повече за причините прочетете в "Борба“.



Изданието разказва и за джуджето на Дядо Коледа, което започна обиколка на детските градини в старата столица.



"С 8,4 млн. лв. подобряват качеството на въздуха в Горна Оряховица“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Община Г. Оряховица подписа договор с Министерство на околната среда и водите за изпълнението на проект за подобряване качеството на атмосферния въздух. Това съобщи кметът инж. Добромир Добрев. Той е на стойност над 8 млн. лв. и предвижда редица мерки за подобряване на въздуха, както и смяна на старите отоплителни уреди на част от домакинствата … В какво още ще бъдат вложени средствата вижте в ежедневника.

"По-малко увеличение на такса битови отпадъци предлагат общинските съветници от БСП“ пише втора страница. Увеличението на такса битови отпадъци да бъде по-малко от предвиденото от Община Велико Търново. Това предлагат общинските съветници от групата на "БСП за България, АБВ, Движение 21“ в местния парламент. Както "Янтра ДНЕС“ писа общинската администрация планира от догодина такса битови отпадъци да се увеличи с 31 % или от 1,3 промила да стане 1,7 промила върху данъчната оценка … Какви са мотивите за увеличението и какво включва предложението на БСП? Отговорите потърсете в "Янтра ДНЕС“.



Днешният брой разказва и за младо семейство, което се завърна от Англия, за да реставрира уникални ретро автомобили.