"Бивш търновски кмет остави десетки семейства да си завършат сами комплекса, за който му платили преди 15 г.“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Няколко десетки семейства, изоставени от строителния предприемач и екскмет на Община Велико Търново Борис Крумов, събират пари помежду си, за да завършат със свои средства жилищен комплекс на ул. "Димитър Рашев“ 8 в началото на кв. "ЗонаВ“ във Велико Търново.



"Имотите на великотърновските депутати. Ето какво декларираха преди 47-ото НС“ е друго заглавие от първа страница. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) публикува имуществените декларации на депутатите. За тези от новоизбраното 47-о народно събрание срокът за подаване вече изтече.



Изданието разказва и за световноизвестен британски фотограф, който вече 16 години живее в Миндя.



"Хванаха три групи мигранти във Вонеща вода и Килифарево“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Три групи мигранти са заловени за седмица във Вонеща вода и край Килифарево. Всички те са млади мъже, включително и непълнолетни, които са заявили, че са от Афганистан. Първата група от 11 души е открита в сряда – 1 декември. Около 13,00 ч. са забелязани двама младежи на 15 и 17 г., които обикаляли във Вонеща вода и търсели храна.



"Жители на Стамболово се жалват от лоши улици“ пише втора страница, където е поместен и материал за предстоящо обществено обсъждане заради завода за каменна вата в село Върбовка.



"82-годишен дядо даде 20 000 лв. на ало изманик“ е новина от криминалната хроника. Телефонна измама по схемата "пари за операция на близък“, разследват служители на полицейското управление в Г. Оряховица. В сряда около 18,00 ч. на домашния телефон на 82-годишен мъж от железничарския град се е обадил непознат, който се представил за лекар и обяснил, че негова близка, която живее в чужбина има спешна нужда от пари за лечение.