"Коледните намаления по магазините са рядкост, повече са разпродажбите на сезонни стоки“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . С наближаването на Коледа и Нова година по магазините започнаха и намаленияа, свързани с празниците им, но броят им няма общо с това, което сме виждали преди години … Къде какви промоции има научете от вестника.



"Млада зъболекарка рисува и дарява икони на църкви и манастири“ е друго заглавие от първа страница. 28-годишната специалистка по дентална медицина Мария Симеонова от Горна Оряховица създава икони в малкото си свободно време, което намира между натоварената професия и отглеждането на две момчета. Зъболекарката е изографисала около 40 и изображения на светци и повечето от тях са дарени на нейни близки и роднини … Повече за Мария, за нейната професия и за хобито й прочетете в "Борба“



На Студентския празник изданието ни среща с четирима ректори на ВТУ, които разказват за студентските си години.



"Най-разбитата улица във В. Търново и тази година не дочака ремонт“ е водещото заглавие в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Участъкът от ул. "Козлодуй“ в района на парк "Дружба“ е може би улицата в най-трагично състояние в града, а обещаният ремонт все още не е ясно кога ще се случи. Със сигурност това няма да стане тази година, въпреки обещанията, че ремонтните дейности ще стартират през есента … Каква е причината вижте в ежедневника.



"Даница Влахова е новият носител на Академичната награда“ е друга новина от днес. Даница Миролюбова Влахова получи Академичната награда на Община Велико Търново, която е в размер на левовата равностойност на 5 хил. евро. Носителят на отличието се определя с решение на местния парламент, а номинацията е предложение на Академическия съвет на ВТУ "Св. св. Кирил и Методий“. Наградата връчиха кметът на старата столица Даниел Панов и Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет, а повече за приза и самата Даница ще откриете в "Янтра ДНЕС“.



Здравната хроника представя статистика за разпространението на COVID-19 в региона.