"Близо 4 млн. лв. инвестират за ремонт на водопроводната мрежа в Павликени с безизкопна технология“ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба". Почти 4 млн. лв. ще бъдат инвестирани в реконструкция на водопроводната мрежа на Павликени. Те са осигурени чрез одобрен проект на кметството пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) на стойност 3 304 000 лева с ДДС и чрез постановление на Министерски съвет за допълнителен трансфер в размер на 539 850 лв.



"Ентусиаст отглежда в двора си екзотичния плод хинап, който в древността се консумирал само от китайския император“ е друго заглавие от първа страница. Трифон Тодоров от Дичин е превърнал двора на къщата си в селото в екзотична градина. Приема за хоби да се грижи за нетипични за нашите географски ширини растителни видове и успява да се сдобие със солидна реколта за лични нужди.



Изданието разказва и за Надежда Василева, която приготви торти и питки, за да събере пари за изгорелия дом на непознати от Плаково.



"Белодробната болница търси мед. сестри“ е водещото заглавие и в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". С атрактивни възнаграждения Специализираната белодробна болница "Д-р Трейман“ във Велико Търново се опитва да привлече медицински сестри. Средната заплата за тази длъжност е 2 650 лв. Заплащането, което общинската болница предлага за медицински сестри, е сред най-високите в цяла Северна и Централна България. Основната стартова заплата е 1000 лв., 1288 лв. е добавката по Методиката за допълнително възнаграждение за лекари на първа линия в борбата с COVID-19, 360 лв. е допълнителното брутно възнаграждение по чл. 5 от Закона за бюджета по НЗОК.



"Учениците от 5 до 12 клас в община В. Търново се връщат в училище по график“ е друга новина от днес. Учениците от 5 до 12 клас в община Велико Търново се връщат присъствено в училищата по предварително зададен график от днес, 24 ноември. Това е в резултат от спада в средната заболеваемост, който към днешна дата на 14-дневна база е 491 на 100 хил. души. Училищата от общината днес трябва да подготвят своите графици за присъствено обучение на 50% от паралелките от 5 до 12 клас.



Спортната хроника разказва за Николина Бояджиева от карате клуб "Катана“, която стана световен вицешампион.