"Със специална прахосмукачка за 18 хил. лева ще обезпрашават книгите в РБ "П. Р. Славейков““ е новина на началната страница на областния ежедневник "Борба" . Със заем от 18 хиляди лева РБ "П. Р. Славейков“ закупува нова машина за обезпрашаване на книгите. Директорката на институцията доц. д-р Калина Иванова вече е отправила искането си към кмета и Общинския съвет. Тя е втората, чрез която изданията ще се дезинфекцират … Повече за характеристиката на машината и как библиотеката поддържа книгите си сега прочетете във вестника.



"Идва краят на водния режим в Караисен“ е друго заглавие от първа страница. 90% от подмяната на водопроводната мрежа в половината село Караисен вече приключи, една четвърт от потребителите всеки момент ще бъдат включени към новите тръби. Тогава ще видим какъв ще е ефектът..“, коментира кметът Стефан Николов. Какво още каза той пред "Борба“ вижда на страници 1 и 2.



Изданието разказва и за Дядо Коледа със зелен сертификат, който ще работи благотворително в Горнооряховско.



"Новоизбрана депутатка почиства старо училище“ е водещото заглавие и в другия местен вестник "Янтра ДНЕС". Акция по почистване на старото училище в Караисен и запечатване на прозорците му предприеха от партия "Възраждане“ по инициатива на най-младият народен представител в новия парламент великотърновката Цвета Галунова. Организаторите отправиха призив към всички хора от селото да се включат в инициативата … Кога и как могат да го направят вижте в ежедневника.

"Фен на "Етър" жъне победи в "Последният печели“ е друга новина от днес. Пет поредни победи в предаването на БНТ "Последният печели" грабна великотърновецът Християн Тошев. От поредния епизод на играта обаче стана ясно, че освен с богата обща култура и знания и че е фен на рок музиката, той е и запален привърженик на "Етър"… Повече за Християн и неговите успехи ще откриете в "Янтра ДНЕС“.



Страница втора пише за конкурс за стипендия в подкрепа на млади жени, обявен от Зонта клуб във Велико Търново.