"Украински студенти и преподаватели вече са настанени в Добрич“, съобщава вестник "Добруджанска трибуна“. Още 12 бежанци от войната вече са намерили подслон в добруджанския град. Украинците ще живеят в студентското общежитие на ВУМК. Осигурени са им много добри битови условия, както храна - три пъти дневно в делнични дни. "В Добричка област търговията държи 42,4% от приходите за 2020 г.“, съобщава изданието. Броят на фирмите, приключили изминалата година с печалба, е 6053.

Малко над 2000 са тези, завършили 2021-ва на загуба. Предприятията в секторите "Търговия“ и "Ремонт на автомобили“ са реализирали най-много приходи. С много по-нисък процент е сферата на "Селското, рибното и горско стопанство“. "Горски и деца засадиха фиданки“, съобщава всекидневникът. В инициативата са участвали съвместно Държавно горско стопанство - Добрич и Детска ясла "Първи юни“.

Фиданките са от вида обикновена елха. Вестникът съобщава, че в Областна управа - Добрич вече работи денонощно телефонна линия в помощ на украински граждани. Отправен е призив да се даряват дрехи и храни чрез областните структури на БЧК. Разкрит е и електронен адрес, на който граждани могат да заявят готовност за помощ чрез подслон или транспорт за бежанците.